Ny Kids-krönikör

Susanne Alm känner ni igen från gänget som vann vår livsstilsförändring tidigare i höstas. Nu har vi glädjen att meddela att vi lyckats få Susanne att bli Wellnet Lifes nya expert och krönikör inom områdena mind, familj och relationer.

Susanne är Socionom med kognitiv psykoterapeututbildning och hon jobbar sedan 16 år tillbaka på en barn- och undomspsykiatrisk mottagning med både kognitiv och familjesystemisk inriktning. Susanne är också krönikör i dagstidningar.

Hur skulle du beskriva dig själv?
Positiv, engagerad och energisk. Kan inte tänka mig något mer spännande jobb än människor och relationer. Att barn får komma till tals i samhället, i både stora och små frågor, är något jag brinner för. Likväl som jag kan vara diskussionslysten och samhällsengagerad, kan jag vara introvert naturmänniska med hjärtat och kroppen i Karatevärldens filosofi och utövande.

Hur arbetar du idag?
Jag arbetar på en BUP-mottagning med psykoterapeutiska samtal med barn, ungdomar och deras familjer. Har också en massa kringkontakter med skola, habilitering mm. Har sedan några år ett eget företag, där jag mest sysslar med handledning åt personalgrupper och skrivande. Jag ser mig som en försäljare av idèer och nya tankebanor. Som en coach och igångsättare, likväl som en lyssnare och stöttare.

Vad är roligast med ditt jobb?
Att träffa barn och vuxna i alla åldrar och med olika bakgrund och erfarenheter. Glädjen i att kunna vara till hjälp och se människor utvecklas och komma förbi sina hinder och gå vidare i livet är alltid lika givande.

Har du några nya projekt på gång?
Har alltid något skrivprojekt på gång, som jag hoppas ska resultera i någon bok någon gång. Vi får se....Annars är det just nu mycket Karateträning inför ett brunt bälte. Och så förstås fortsatt arbete med att måla och fixa i mitt gamla trähus.

Ålder: 42
Yrke: Socionom, kognitiv psykoterapeut
Utbildning: Socialhögskolan Lund, psykoterapeututbildning i Landskrona/Lund
Familj: Särbo, två döttrar, mamma, bror, syster
Det här gör jag för att hålla mig i form: Karate flera ggr i veckan, joggar, ute i naturen.
Det här gör jag för att hålla mig lugn och balanserad: Njuter av livet, umgås med nära och kära, gärna hemma framför en brasa med en god bok i handen.
Mina  topp tre:
1. Mina barn och deras underbara reflektioner över livet
2. Särbo + jag som reser, fiskar, spelar schack och lagar mat. Bland annat.
3. Ett riktigt hårt träningspass i karaten

Text: Wellnet Life
Foto: Privat

Artiklar

Klok 4-åring »

Susanne Alm funderar över allt hon lär sig av sin 4-åring

Julens alla måsten »

Generationsskifte i julförberedelserna

Många måsten? »

Byt ut städningen mot pusskalas!

1

Mer än 150 övningar på WellnetLife

WellnetLife & mat

Läs mer om Wellnet