Tanja - vald till en av USA:s bästa tränare två år i rad!

För tio år sedan lämnade Tanja Djelevic Kristianstad för att flytta till Los Angeles där hon ville studera psykologi och utveckla sig som personlig tränare. I dag tränar hon både skådespelare, popstjärnor och helt vanliga amerikaner. Hemligheten bakom framgångarna är hennes sätt att se på sambandet mellan ”body and mind”.

Hon visste inte alls vart det skulle bära av när hon lämnade lilla och trygga Kristianstad för den och stora händelserika staden ”där borta”. Men hon följde hjärtat och passionen och gjorde sitt val. Och trots att hon idag ser LA som ”hemma” står hon med båda fötterna fast förankrade i den skånska myllan.

Lyckad kombination

Tanja som har en pappa från Montenegro säger själv att hon är en kombination av den sydländska passionen och den svenska lagom-är-bäst-attityden, i en och samma person. Som liten kunde hon inte sitta still, hon gjorde allt som var synonymt med fysisk aktivitet. Jazzdans, jugoslavisk folkdans och friidrott för att mer och mer komma in på fitness och träning med vikter.

Paramount pictures

I Sverige hade Tanja arbetat som aerobicsinstruktör och när hon kom till Los Angeles tog hon flera certifieringar inom personligt träning. Detta gjorde hon parallellt med universitetsstudierna i psykologi. I början gick det trögt att slå sig fram som personlig tränare. Det stora genombrottet kom när hon började jobba på filmbolaget Paramount Pictures som ”hustränare”. Filosofin, att hälsa och välmående inte kan erövras via snabba kalori- och bantningsprogram, utan att långsamt hitta en träningsform som är lustfylld, togs emot med storm och hon fick snabbt en trogen skara kunder. Sedan dess har det gått av bara farten.

Uppmärksammad

Två år i rad har Tanja utsetts till en av USA:s bästa tränare av tidningen Mens Journal. Många tror kanske att det anbart beror på att hon sett till att kändisar som Toby Mcguire, Uma Thurman och Pink varit i form inför olika roller i filmer och musikvideos. Men Hollywood är absolut inte bara gala och glamour för Tanja. Vid sidan av att hålla stjärnorna i trim är hon minst lika angelägen av att hjälpa de unga flickor och kvinnor som befinner sig ”i ett annat Los Angeles, långt ifrån stjärnornas glanspartyn”.

Body and mind

Tanja fokuserar inte på vikten utan på hela hälsan. Lär du dig att ta hand om din kropp, då faller pusselbitarna på plats. Hon säger: "Det är när du mår bra som du når din idealvikt, får en starkare och smidigare kropp och ett harmoniskt inre. Det handlar om att lära sig sambandet mellan body and mind".

Text: Emma Söderbom
Foto: Pontus Höök


Artiklar

Träning för småbarnsföräldrar »

Paolo Roberto fick idén av frun.

Sämst i Europa! »

Sverige är sämst i Europa på att erbjuda skolidrott.

Söt reklam och feta ungar »

Reklam på Internet spelar stor roll när det gäller barns övervikt

Glassen som skapar debatt »

En rosa glass med glittersmink i pinnen får Sveriges Konsumenter att höja rösten.

1

Mer än 150 övningar på WellnetLife

WellnetLife & mat

Läs mer om Wellnet